Sizde r10.net'te uğradığınız haksızlıkları yazın yayınlayalım

Haksız yere banlandızmı konunuzmu silindi yönetimin işine gelmeyen bir durumumu ortaya çıkardınız ancak olay hemen kapatıldımı gelin çekinmeden r10.net'te uğradığınız haksızlıkları
antir10net@gmail.com a anlaşılır bir dille edeplice yazın hemen yayınlayalım...

Böylece www.r10.net in gerçek yüzü ve yönetimdeki bir kaç çapulcunu gerçek yüzleri ortaya çıksın

antir10net@gmail.com

2 Ağustos 2012 Perşembe

radmin aciklama, r10.net 2011 veritabanına dondu (1.5 yillik kayip) tebrikler r10 yonetimi

Radmin efendi lütuf edip açıklama yapmış;


 ***************************************************

Herşeyi baştan anlatmak gerekirse: 1 Ağustos gecesi saat 00:26 civarında R10 user tablosunun içi boşaltılmış. Bu süreçten sonra elimizdeki mevcut yedekleri gündüz yükleyip sorunu çözmeyi umuyorduk. Ancak R10 Database 50GB a yakın bir boyutu var. Yedekleme sunucusu 50GB tar.gz dosyasını tam olarak oluşturamamış. Dosya bozuk oluşturulduğunu fark etmedik. Hele bu 50gb dosyayı açıp yükleyeyim demedik hiç. Dosyayı açmak zaten 2 saate yakın sürüyor. Birde bunu yüklemeyi hiç denemedik. Yedekleme işi haftalık ve aylık otomatik yapılıyor. 1 Temmuz günü gelince 1 mayıs yedegi silinmiş. Ancak son 15 aydır hep bozuk yedek alınmış. Bu sebeble eski yedeklere açılamıyor ve okunamıyor. 2011 yılında yeni SQL sunucusuna geçerken eski makinada kalmış tek sağlam yedeklere dönmek zorunda kaldık.

****************************************************

 Vay babam vay duyanda facebook veritabanı yükleniyor sanacak 50 gb veri varmış, hatalı almışta, fark edilmemişte, geri yüklemesi uzun sürüyormuşta falan filan. Yahu donanımhaber, forumtr ve benzeri denklikteki büyük siteler nasıl idare ediyor bu işi? Ki onların gelirlerinin r10 dan çok daha az olduğuna adım gibi eminim, bu adamlar yedekleme, olası bir veritabanı arızasında geriye dönüş gibi prosedürleri nasıl sorunsuz yürütüyor?

Ben bu forumlardada veritabanı arızalarının yaşandığını gördüm ama 1.5 yıl geriye gittiklerini görmedim. Yok efendim neymiş veritabanı 50 gb mış, hatalı almış. E iyide bundan bize ne? Forumun yedeklerini almak, takip etmek bizim görevimiz mi? Artist queljin ne halta yarıyor? Niye olay radoreye atılıyor ki?

Radore nin görevimi sizin yedeklerinizi takip etmek, db manager rütbesiyle oraya adam oturtuyorsan bunları takip edecek. Ama bizim db managerimizin tek bildiği halt kaynağını bilmediği eklentileri kontrol etmeden r10 gibi bir foruma bodoslama kurmak, sonrada forumun ağzına etmek. Radmine zaten diyecek söz yok güvenlik güvenlik diye diye forumun içine etti, sözde ilgili ayakları forumun sonunu getirdi. 1-2 aylık bir dönüş olsa kabul edilebilir ama 1.5 yıl ne demektir yahu, son 1 yıl içinde birçok ticaret yapmış adamın ticaretleri sıfırlanıyor olacak iş mi?

Geçmiştede aynı amatörlükleri onlarca kez yaşayan r10 bu sefer tam anlamıyla çamura battı.

Tebrikler radmin, tebrikler queljin, tebrikler hiçbir işe yaramayan labidu....

Hiç yorum yok: